איך התזונה משפיעה על היווצרות חורים בשיניים?

כל מה שאנחנו אוכלים עובר דרך הפה, שבו נמצאים חיידקים שהופכים את הפחמימות לחומצה לקטית.

חשיפה ממושכת לחומצה הזאת פוגעת בציפוי החיצוני הקשה של השן ועלולה בסופו של דבר ליצור חורים בשיניים.

הפחמימות לא מורכבות רק מסוכרים פשוטים – שבאים ממקורות כמו סוכר, דבש ומולסה – הן מכילות גם עמילנים שבאים ממקורות כמו לחם, קרקרים ודגנים. כל אלה יכולים להוות תשתית לחיידקים המייצרים חומצה שפוגעת בשיניים.

פירות וירקות מכילים הרבה מים שעוזרים לשטוף את החומצה. מעבר לזאת, הם בריאים ומכילים יחסית מעט קלוריות. פירות יבשים דביקים יותר, לכן מומלץ לצרוך מהם במתינות.